Nextel - Mi Vam Donosimo Uspjeh
NOVOSTI

16/08/2006 NOVI ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA

Novi Zakon o zaštiti potrošača kaže da će robu s kojom nije zadovoljan kupac bez obrazloženja moći vratiti trgovcu i dobiti novac natrag. Naravno, ako zakon ikad zaživi, to jest.

U pogledu zaštite potrošača Hrvatska je u velikoj mjeri usklađena s europskom pravnom stečevinom, no kako je utvrđeno u srpnju tijekom procesa screeninga u Bruxellesu, problem nije u zakonima, već u njihovu provođenju.

Tako će se, u smislu jačanja institucija koje nadgledaju provođenje tih zakona, piše Slobodna Dalmacija, raditi neposredno prije nego otpočnu pregovori za ulazak Hrvatske u EU.

Isto tako, kao što ni jedna od 10 novih članica koje su u EU ušle 2004. godine nije tražila prijelazno razdoblje za to poglavlje, neće ga tražiti ni Hrvatska.

Naime, novi izmijenjeni Zakon o zaštiti potrošača trebao bi biti donesen do kraja 2007. Njime će se bolje urediti odnosi potrošača i javnih usluga, kao što su plaćanje komunalija, struje i vode.

No, za građane Hrvatske puno su zanimljivije odredbe koje će im omogućiti da kupljenu robu, s kojom iz bilo kojeg razloga ne budu zadovoljni, bez objašnjavanja mogu vraćati i dobiti natrag svoj novac ako se povrat obavi u roku od osam dana.

To će i dalje biti formalno zakonsko pravo ako se značajnije ne počne mijenjati praksa, povećavati aktivnost kupaca, te javni pristisak na trgovce. Naime, kako udruge za zaštitu potrošača već neko vrijeme ističu, kupci su potaknuti lošim iskustvima izgubili vjeru u sustav.

Tako bi, među ostalim, novi zakon dodjelom većih prava potrošače trebao motivirati da budu aktivniji i da inzistiraju na poštovanju svojih prava.

Promjene toga zakona najviše će se osjetiti u turističkim agencijama, jer će izmijenjeni zakon regulirati i turističke paket-aranžmane, utvrđujući precizna pravila i prava kupaca, što je dosad dijelom pokrivao samo Zakon o turizmu, piše Slobodna Dalmacija.

 

Izvor: Iskon Internet

Zakon o zaštiti potrošača

© 2006 Nextel Mystery Shopping. Sva prava pridržana.

14/07/2006 NEXTEL INTERNET STRANICA PUŠTENA U PROMET

Službena Nextel Mystery Shopping web stranica je od danas dostupna na Internetu. Stranica trenutno sadrži samo najvažnije informacije o tvrtki Nextel i uslugama koje pruža. U skoroj budućnosti planiramo uvrstiti mnogo dodatnih sadržaja, stoga savjetujemo posjetiteljima da češće navrate.


'Ukoliko radite samo za novac, nikada nećete uspjeti. Ali ako volite to što radite i uvijek kupca stavljate prvog, uspjeh Vam je zagarantiran.'

~ Ray Kroc